Tunnus
Salasana
Muista minut
Tervetuloa vieras
Ei tunnuksia? Rekisteröidy!
Tunnukset unohtuivat?

» Kaikki
» Yleiset
» rFactor
» GPL
» Talliuutiset
» Keltainen lehdistö
» iRacing

» Selaa kuva-arkistoa
» Trellesanomat

Trellet.net on sosiaalinen:

Statistiikkaa:
Tänään 118 uniikkia kävijää
28.12.2011 alkaen yhteensä 509197 kävijääRiku Alatalo on kauden 18 road-mestari!
Trellet.netin järjestämä, järjestysnumeroltaan 18. iRacingin ratakausi ajettiin menneenä syksynä. Kalustona oli pitkästä aikaa siipiauto, Formula Renault 2.0, joka oli tullut simukansalle tutuksi kauden 2016 sim racingin eSM-sarjasta. Trellekausi kesti syyskuun puolesta välistä marraskuun loppuun ja sen aikana ajettiin 7 osakilpailua. Jokaisessa kilpailussa ajettiin 2 lähtöä, joista jälkimmäiseen edellisen lähdön top 10 lähti käännetyssä järjestyksessä. Radoiksi valittiin Nürburgring GP, Oulton Park, Brands Hatch, Donington Park, Belle Isle, Summit Point ja Imola. Näistä varsinkin Belle Isleä odotettiin sukkiston toimesta innolla, sillä trellet eivät olleet kilpailleet moneen vuoteen kunnon katuradalla. Radan tiedettiin olevan todella vaikea ja rankaisevan armottomasti virheistä, mikä pitikin täysin paikkansa.

Alatalo  Doningtonissa

Alatalo Doningtonissa

Kauden mestariksi selviytyi lopulta varsin selvällä erolla Glacier Racingin Riku Alatalo ennen Antti Levoskaa. Alatalo oli selvästi kauden nopein kuljettaja voittaen kauden aikana 5 lähtöä ja startaten paalulta kolmesti. Hän aloitti kauden voittamalla Nürburgringin ensimmäisen lähdön, mutta oli sen jälkeen osallisena kolareissa ja teki pari virhettä, minkä seurauksena Oulton Parkista ja Brands Hatchistä ei tuliaisina ollut niin paljon pisteitä kuin vauhti olisi mahdollistanut. Kauden käännekohdaksi osoittautui Doningtonin kilpailu, jossa Alatalo voitti molemmat lähdöt näytöstyyliin ja keräsi maksimipisteet siirtyen pistejohtoon ohi Levoskan. Doningtonin jälkeen Alatalo voitti vielä Belle Islessä ja Summit Pointissa ja varmisti mestaruutensa Imolan ensimmäisen lähdön jälkeen.

Levoska oli kauden selvästi tasaisin suorittaja ja vaikka hän ei onnistunutkaan voittamaan kilpailuja, keräsi hän kaikista kuskeista eniten top 10 -sijoituksia ja oli podiumilla viidesti. Ainoa suurempi virhe tapahtui Belle Islen toisessa lähdössä, jossa hän kärkipaikalta ajoi seinään keräten Alatalon mukanaan. Levoskan puhdas vauhti ei aivan riittänyt haastamaan Alataloa, mutta tasaiset tulokset tuottivat kakkossijan sarjan pistetaulukossa.

Vauhdillisesti Alatalon kovimmat haastajat olivat tiimikaveri Valtteri Alander sekä Team Buschfink Racingissä aloittanut, mutta kesken kauden Vendaval Simracingiin siirtynyt Antti Ahola. Molemmat heistä olivat kuitenkin osallisena useissa kolareissa ja jättivät kisoja väliin, eivätkä siten pystyneet uhkaamaan Alatalon mestaruutta. Ahola tosin onnistui ottamaan Summit Pointissa uransa ensimmäisen trellevoiton ja jatkoi vahvaa suorittamistaan Imolassa voittaen siellä yhden lähdön.

Uusista voittajista puheen ollen, niitä nähtiin tällä kaudella peräti viisi kappaletta. Aholan lisäksi Jarno Sippola, Teemu Toikka, Anssi Kärkkäinen ja Matti Sipilä onnistuivat ajamaan ensimmäiseen voittoonsa. Näistä varsinkin Toikan voitto oli hyvin suosittu, sillä hän oli ehtinyt ajaa trelleissä vuodesta 2013 lähtien 145 kilpailua ennen kuin vihdoin löysi tiensä podiumin korkeimmalle korokkeelle Oulton Parkin toisessa lähdössä. Pientä ketsuppipulloilmiötä oli havaittavissa, sillä Toikka toisti temppunsa muutamaa viikkoa myöhemmin Belle Islen toisessa lähdössä.

Toikka ylittää maaliviivan voittajana

Toikka ylittää maaliviivan voittajana

Sippola aloitti kauden erinomaisesti voittaen peräkkäiset lähdöt Nürburgringillä ja Oulton Parkissa. Hän johti sarjaa kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen, mutta loppukausi ei ikävä kyllä sujunut läheskään yhtä hyvin. Sippola oli mukana lukuisissa kolareissa, mutta selviytyi kuitenkin loppupisteissä sijalle kolme. Kärkkäinen puolestaan aloitti kautensa Oulton Parkissa ja osoitti heti olevansa sekä nopea että varma kuljettaja. Brands Hatchissä hän selviytyi ensimmäisen lähdön voittajaksi ja oli loppukaudesta podiumilla useaan kertaan sijoittuen loppupisteissä viidenneksi, vaikka jätti kaksi kisapäivää väliin. Matti Sipilä tuli mukaan vasta kauden päätösosakilpailuun Imolassa, mutta vauhti oli heti kohdallaan, tuloksena sijat 3 ja 1.

Jo mainittujen nimien lisäksi Antti Terho voitti yhden lähdön. Kauden aikana hyviä tuloksia ajoivat myös muun muassa Petteri Kotovaara, Riku Byckling, Juhani Salokivi ja Niko Arvilommi. Tallimestaruuden voitti ylivoimaisesti Alatalon ja Alanderin edustama Glacier Racing ennen Kotovaaran ja Bycklingin muodostamaa Suurkuluttajat-tallia. Kaikkiaan 42 eri kuljettajaa ajoi kauden aikana vähintään yhden kilpailun, ja parhaimmillaan lähtöruudukossa oli 28 autoa Nürburgringin kisassa.

Trellet.netin sukkisto kiittää kaikkia kilpailijoita ja katsojia onnistuneesta kaudesta. Toiminta jatkuu iRacingin roadisarjojen osalta ensi vuoden puolella. Ovaalisarjoissa ajetaan vielä pari kisaa ennen joulutaukoa.Jälkilähetykset kaikista kauden kisoista näkee täältä.
Kauden loppupisteet
Kausipalaute
Tommi Hahka, ti 11. joulukuuta 2018Copyright © 2006-2019 Trellet.net