Tunnus
Salasana
Muista minut
Tervetuloa vieras
Ei tunnuksia? Rekisteröidy!
Tunnukset unohtuivat?

» Kaikki
» Yleiset
» rFactor
» GPL
» Talliuutiset
» Keltainen lehdistö
» iRacing

» Selaa kuva-arkistoa
» Trellesanomat

Trellet.net on sosiaalinen:

Statistiikkaa:
Tänään 31 uniikkia kävijää
28.12.2011 alkaen yhteensä 665751 kävijää

[1] [2] » 

Keltainen lehdistö:
TRELLESANOMIEN JÄTTIREPORTAASI SILVERADO-OVAALISARJAN KULISSIEN TAKAA. MIKÄ ON TOTUUS?
Suurta suosiota nauttinut Trellet.netin sarjassaan toinen ovaalikausi on Indianapolisin kilpailun jälkeen ylittänyt puolivälin. Tapahtumarikkaat, äärimmäisen tiukkoja tilanteita tarjonneet kilpailut ovat olleet suosittua seurattavaa myös kotikatsomoissa. Ovaalisarjan luonne eroaa perinteisistä mutkaradoista monella tapaa. Tiimityöskentelyllä ja strategialla on huomattavan tärkeä rooli. Trellesarjassa tiimit ajattavat kolmea kuljettajaa.

Jutun kirjoitushetkellä sarjaa johtaa ylivoimaisesti Glacier Racing 572:lla pisteellä. Kakkossijalla ovat tasapisteissä Marlboro Motorsport sekä TEKO Motorsport 494:llä pisteellä. Kolmossijalla on kisoissa aina tapahtumien keskellä oleva Perä Jää tiimi 395:llä pisteellä. Radalla tapahtuvan kisaamisen lisäksi kulissien takana pelataan myös paljon jälkipelejä. Trellesanomat tunkeutui suoraan tapahtumien keskelle ja tavoitti tuttuja nimiä seurapiireistä kommentoimaan kuluvaa kautta.


"KISAAMINEN ON OLLUT HUOMATTAVASTI PUHTAAMPAA"

Suorista streamilähetyksistä tuttu selostajaääni Joni Bäckman luonnehtii kuluvaa sarjaa Trellesanomien erikoishaastattelussa näin: -"Toinen Silverado-kausi on lunastanut juuri niitä odotuksia mitä ensimmäisen kauden jälkeen sille asetettiin. Kisaaminen on ollut huomattavasti puhtaampaa ja aloittelijavirheet ovat vähentyneet. Mestaruustaistelu on ollut joka ikisessä kisassa erittäin tasaista, ja tallien voimasuhteet ovat tasoittuneet selvästi. Vaikkakin mestaruuspisteet tällä hetkellä eivät sitä totuutta kerro, johtuen kisoissa tapahtuneista epäonnista jotka ovat kovilta sijoituksilta tiputtaneet kärkitallien kuskeja pois. Uskoisin kuitenkin että epäonni tulee kohtaamaan jokaista tiimiä ennemmin tai myöhemmin, joten loppukauden pistetaistelun odottaisin olevan melkoisen tasaista." Mestaruustaistelun suuntaa loppukauden osalta Bäckman analysoi seuraavasti: -"Tällä hetkellä se näyttäisi olevan Glacier Racingin ja TEKO Motorsportin välillä. Kummankin tiimin vauhti on aika samalla viivalla, mutta maaliinpääsy tällä hetkellä kaataisi vaakakupin Glacierin suuntaan" Entäpä lusikkansa soppaan kakkospaikalle tunkenut Marlboro Motorsport? -"Ottaen huomioon näiden kolmen tiimin lineupit ja kokemuspohjat ovaalilta, en usko että Marlboro Motorsport pystyy vauhdillisesti uhkaamaan kahta kärkitallia, mutta ovaalilla tunnetusti mitä tahansa voi tapahtua lyhyessä ajassa, joten spekuloinnille löytyy aina tilaa. Henkilökohtaisesti uskon että mestaruus on kahden kauppa."


"KISOISSA EI OLE MITÄÄN JÄRJESTETTYIHIN KOLAREIHIN VIITTAAVAA"

Kaikki kuljettajat eivät kuitenkaan usko puhtaaseen epäonneen. Sarjan kärjessä oleva Glacier Racing on ollut ajoittain kovan kritiikin alla haastajiensa toimesta. Mistä oikeastaan onkaan kyse? Trellesanomat haki tähän kysymykseen vastausta Glacier Racingin Petteri Kotovaaralta. -"Ainahan salaliittohuhuilla yritetään heiluttaa huipputiimin henkistä kanttia." Onko salaliittoväitteissä kuitenkin jotakin perää, vai onko se vain häviäjien katkeraa porua? Bäckman vastaa: -"Nojaisin tässä enemmän jälkimmäisen vaihtoehdon suuntaan. En jaksa uskoa että ketään sarjassa ajavaa kiinnostaisi huijauksiin mennä, varsinkin kun rahapalkinnoista/palkoista ei ole kyse. Eikä ainakaan omaan silmään ole kisoissa osunut mitään sopupeliin/järjestettyihin kolareihin viittaavaa."

Kontaktit ovatkin osa ovaalikisaamisen luonnetta, kun ajetaan todella hurjia nopeuksia pienillä marginaaleilla melko kiikkerillä autoilla. Pienistäkin osumista seuraa yleensä katastrofi. Katastrofien keskellä useissa kisoissa ollut TEKO Motorsport on ollut äänekkäin huhujen levittäjä. Ensimmäisen ovaalikauden mestaruus ratkesi viimeisessä kisassa Daytonan superspeedwayllä Glacier Racingin eduksi vain kymmenellä pisteellä, kun Jukka Savolaisen auto hieman tulkinnanvaraisessa tilanteessa heilahti ajolinjalta toiselle ja törmäsi kahteen TEKO Motorsportin autoon. Tällä kaudella TEKO Motorsportin autot ovat ajautuneet useisiin tilanteisiin Glacier Racingin ja Perä Jää tiimin (ent. Glacier Racing 2.0) jäsenten kanssa, mikä on entisestään kiihdyttänyt huhumyllyjä.


"VARAKUSKIHOMMA VAIKUTTAA EPÄILYTTÄVÄLTÄ"

Marlboro Motorsportin Joonas Nukarinen kommentoi mestaruustaistelua seuraavasti: -"Tottakai pyritään taistelemaan mahdollisimman monesta pisteestä ja Glacier Racing on ehdottoman vahva ollut kaudella." Pahimmaksi vastustajaksi Glacier Racingin ohella Nukarinen mainitsee TEKO Motorsportin. -"Heillä on kokemusta NASCAR-autoista." Salaliittohuhuista Nukarinen oli melko vähäsanainen. "Varakuskihomma vaikuttaa epäreilulta ja epäilyttävältä."


"KISAT VIEDÄÄN ALUSTA LOPPUUN REIKÄ PÄÄSSÄ"

Glacier on tuttu nimi omista kisastreameistään ja eri kilvanajotiimeistä. Trellet.netissä Glacier nimen alla on ajanut samassa sarjassa parhaimmillaan kolme tallia, joiden välillä on vaihdeltu myös kuljettajia kesken kauden ja kausien välissä. Toimittaja kysyi Glacier Racingin Kotovaaralta, mitä päätöksiä tallin/tallien sisällä tehdään ja kuka ne tekee. -"Päätöksiä ei tehdä, eikä ykköskuskiakaan ole. Kisat viedään alusta loppuun reikä päässä." Ensimmäisen ovaalikauden jälkeen Glacier Racing 2.0 tiimi muutti nimensä Perä Jää tiimiksi, mutta miehistö on pysynyt Glacier tallien keskuudessa samana. -"Loppujenlopuksi heistä on ollut jopa hyötyä." Toteaa Kotovaara.


"PERÄ JÄÄ EI OLE GLACIER RACINGIN HUORATIIMI"

Perä Jää -tiimin kuljettaja Jere Seppälä valottaa Trellesanomien tentissä tiimin agendaa. -"Kaikki kuskimme kuuluvat Glacier Racing tiimiin. Olemme varikkoradiossa samalla kanavalla koko porukka. Perä Jää ei ole Glacier Racingin "huoratiimi". Kysyttäessä Perä Jään mestaruustavoitteista, Seppälä kommentoi seuraavasti: -"Emme me enää siitä varsinaisesti taistele. Itse olen kolaroinut kolmessa kisassa. Jukka, joka on meidän "ykköskuski" ei ole onnistunut. Glacier Racing näyttää johtavan pistesarjaa melko selkeästi. Glacier Racingilla on ollut paras alkukausi." -"Glacier racing on paras, eniten voittoja" Vahvistaa Kotovaara.

Mistä moinen Glacier ryntäys Trellet.netiin johtuu? Onko kyse vain monikulttuurisesta rikkaudesta vai yrittääkö Glacier syöstä Trellet vallasta? Trellestriimejäkin tuottava, sarjan tuomari ja Glacier diplomaatti Joni Bäckman selvittää tilannetta. -"Ei yritä. Glacier Racing perustettiin suomalaiseksi iRacing tiimiksi, joka on säilyttänyt suhteellisen vakion miehityksen läpi olemassaolonsa. GlacierTV syntyi lähinnä domain-syistä "tukemaan" sekä tiimiä että iRacing yhteisöä. Minä henkilökohtaisesti olen ainoa relaatio GlacierTV:n ja Glacier Racingin välillä. Se, että Trellet.netin sarjassa on yllättävän paljon Glacier Racingin kuskeja mukana, on jokaisen henkilön omien päätösten yllättävä summa."


ELOMAA VAIN NUKKUI, ETUPALTTA KADOKSISSA

Trellesanomat ei tavoittanut TEKO Motorsportin kuljettajia kommentoimaan tapahtumia. Anonyyminä pysyttelevä haarukkanostinkuljettaja kuitenkin tuli nykimään toimittajaa hihasta ja tarjosi näkemyksiään. -"Sarjan paras talli on ehdottomasti se, joka tekee eniten töitä. En näe asioissa mitään salaliittoa. Toiset ovat tulleet tekemään työnsä ammattitaidolla ja haluavat menestyä, toiset taas haluavat vain helppoa elämää. Onko se salaliitto, että jaksaa työskennellä myös kilpailuiden ulkopuolella ja pelaa joukkueena? Ehkä kyse on kateudesta? Olen havainnut selkeää ylimielisyyttä yhdessä kuljettajassa, jonka tallilla on ongelmia kääntyä oikealle. Hän ei selvästikään osaa työskennellä insinöörien kanssa, sillä hänellä on tapana nukkua harjoitusten ajan. Ainoa asia, jonka hän osaa, on ajaa kovaa. Näkisin, että top3:ssa on kuljettaja, jota ei kiinnosta muu kuin kilpailuiden voittaminen näkemättä vaivaa. En pidä sellaisesta"

Huippumielenkiintoinen kohukausi jatkuu 10.10.2013 Martinsvillen ahtaassa kaukalossa. Karkaako Glacier Racing vielä kauemmas mestaruuspisteissä vai löytävätkö haastajat Glacier rintaman heikon kohdan? Sitä odotellessa kannattaa fiilistellä vaikkapa Indianapolisin eeppisen kilpailun jälkilähetystä Trellet.netin YouTube kanavalta.

Indianapolisin kilpailun jälkilähetys

Sebastian Lindqvist, la 28. syyskuuta 2013

Keltainen lehdistö:
Trellet.tv esittää: iRacing S8 Silverado @ Chicagoland Speedway
Silveradokausi jatkuu tänä iltana Chicagolandin ovaalilla.

Lähetys löytyy trellet YouTube-kanavalta, tai tästä näin;

strömmi


Selostamassa Joni Bäckman
Jaakko Mikkonen, to 12. syyskuuta 2013

Keltainen lehdistö:
Trellet.tv esittää: iRacing S8 Silverado @ Mosport Park
Silveradokausi jatkuu tänä iltana legendaarisella mosportin (??!) ovaalilla.

Lähetys striimataan tällä kertaa YouTubessa trellekanavalla 20:35
http://www.youtube.com/watch?v=p55wRae-V-Q
Selostamassa Joni Bäckman

Ps. Jos galaksit räjähtävät tjsp. vaihdamme lennosta takaisin twitchiin.
Jaakko Mikkonen, to 29. elokuuta 2013

Keltainen lehdistö:
Trellet.tv esittää: iRacing S8 Silverado @ Pocono Raceway
Uusi kausi päräytetään käyntiin torstaina Pocono Racewayn hämmästyttävän mutkaisella ovaalilla.

Lähetys löytyy tuttuun tapaan 20:35 osoitteessa http://www.trellet.net/stream

Selostamassa Joni Bäckman

köröti

köröti

Jaakko Mikkonen, ke 7. elokuuta 2013

Keltainen lehdistö:
Trellet.tv esittää: iRacing S7.5 Legends @ Sebring Modified
Lähetys löytyy tuttuun tapaan 20:35 osoitteessa http://www.trellet.net/stream

Selostamassa Hannu Etupaltta ja Aleksi Elomaa
Jaakko Mikkonen, ti 30. heinäkuuta 2013

Keltainen lehdistö:
Trellet.tv esittää: iRacing S7.01 Silverado @ Daytona International Speedway
Lähetys löytyy tuttuun tapaan 20:35 osoitteessa http://www.trellet.net/stream

Selostamassa Joni Bäckman
Hannu Etupaltta, to 18. heinäkuuta 2013

Keltainen lehdistö:
Trellet.tv esittää: iRacing S7.01 Silverado @ Martinsville Speedway
Lähetys löytyy tuttuun tapaan 20:35 osoitteessa http://www.trellet.net/stream

Selostamassa Joni Bäckman
Hannu Etupaltta, to 4. heinäkuuta 2013

Keltainen lehdistö:
Rss Korjattu?
[X] Kyllä
[ ] Ei
Juhana Kukkula, to 24. tammikuuta 2013

Keltainen lehdistö:
Arkistojen kätköistä osa I
Tässä erittäin epäsäännöllisesti ilmestyvässä katsauksessa kaivellaan kisatapahtumia ullakolta, puhalletaan pölyt pois ja katsotaan mitä on tapahtunut.
Tällä kertaa arpa suosi Kauden 8 Silverstonen GPL -kisaa.
Kisasta on olemassa legendaarisen kuiva brittitoimittajan toimittama videoreportaasi youtubessa

Toki kisasta on myös tulokset, mutta paremman käsityksen kilpailun tapahtumista saa lukemalla kuskien kommentit tulospalvelusta sekä boardilta.

Kisa päättyi, kuten pari muutakin historian aikana, Kalle Parviaisen voittoon, mutta mielenkiintoisimmat tapahtumat olivat (kaukana) kärjen takana:

"Kolmannelle kierrokselle kaikki menikin suunnitelmien mukaan...Ferrari muuttui kolmipyöräiseksi lasten polkupyöräksi. Mutta kun ei siinä sen kummempaa vikaa tuntunut olevan, ajattelin körötellä maaliin saakka jäännöspisteille"

poro nurmikolla

poro nurmikolla


"Koskela oli jäädä jalkoihin joten yritin ulkokautta (eli nurmikolta) ohi ruutulipun heiluessa.

Mutta hävisin sitten pistesijan 0,013 sekunnilla."


"Pari kierrosta mukavaa letka-ajoa, kunnes varikolta huudetaan radioon. "Leksa lentää, sohva kastuu, tee jotain." ja pistän auton hillityn hallittuun parkkiin nurmikolle, ja lähden moppaamaan.
Moppauksen tauottua välähtää. "Hemmetti, mullahan on kisa kesken." takaisin autoon ja baanalle."

Juhana Kukkula, to 7. kesäkuuta 2012

Keltainen lehdistö:
Trellejä eduskuntaan!
Kuten varmaan osa on jo ehdokaslistoilta huomannutkin on tulevissa eduskuntavaaleissa ehdolla myös muutama Trellekin.

Jokaisella tietenkin pyörii päässä, että kuka olisi se oikea ehdokas hoitamaan pöytäailun kiperiä kysymyksiä valtiomme päättävässä elimessä. Tilannetta helpottaaksemem olemme tehneet nyt Trellejen oman vaalikoneen, jolla voit katsoa itsellesi sopivimman ehdokkaan ja taata näin pöytäautoilun tulevaisuus.

Vaalikoneeseen pääset tästä: Vaalikoneeseen
Eero Klami, pe 1. huhtikuuta 2011

[1] [2] » 

Copyright © 2006-2021 Trellet.net